ИНОВАЦИЈА ВО СИТЕ ОБЛАСТИ! Презентирани слушалките Huawei Freebuds Pro!

Huawei Freebuds Pro е последниот додаток во серијалот Freebuds и се направени да стојат рамо до рамо со предводникот на водечката конкуренција. Еве што треба да знаете за нив.

Станува збор за True Wireless грешки со димензии 26×29,6×21.7 mm, а секоја слушалка тежи околу 6,1 грам. Што се однесува до куќиштето за полнење, неговите димензии се 70х51,3х54,6 мм, со тежина од околу 60 грама.

На долниот дел од куќиштето има USB-C приклучок, и странично копче за спарување. Проценетата траење на батеријата е од 4 до 6 часа, а со употреба на куќиштето до 20 часа.

Стапскиот дел од слушалките содржи батерија, микрофон, како и сензори. Слушалките се чувствителни на допир, и постои интересен начин за контрола на звукот – потребно е да ги „стиснете“ слушалките на кои сакате да промените нешто.

Ова, иако на почетокот може да биде малку незгодно, сепак има цел: со оглед на контролата на допир, на овој начин помалку веројатно случајно ќе ја прекинете музиката или ќе ја смените песната кога само сакате да ги наместите слушалките малку подобро.

Грешките, или звучниците, се наредени со стандардни „приклучоци за уши“, а во апликацијата Huawei AI Life, можете да проверите која од трите големини на приклучокот за уши најдобро одговара на вашето уво.

Што се однесува до самите контроли и поставки, на истото место од вашиот телефон прилагодувате што ќе се случи кога ќе ги допрете сензорите. Можно е да поставите различни контроли за левата и десната слушалка.

Удобност

Кога само ќе ја отворите кутијата, може да ви биде малку непријатно да ги извадите слушалките од кутијата за полнење. Сепак, по неколку обиди, сè оди како што треба. Претпоставувам дека е така така секој пат кога имаш нешто со нов дизајн во твоите раце.

Што се однесува до удобноста при носење – чиста дузина. Закривеноста на бубачките е направена според пресметки кои веројатно ќе ни создадат главоболка, но се што ни е важно е да лежат беспрекорно во увото.

Бидејќи, како што веќе споменавме, можете да изберете помеѓу три различни големини на супозитории, не мора да се грижите дека ќе испаднат затоа што се премногу мали или премногу големи.

Другата работа е што кога ќе ги преместите слушалките од која било причина, тие автоматски го препознаваат и го прилагодуваат звукот во новата позиција.

Намалување на бучавата

Сегментот во кој Huawei навистина отиде чекор подалеку од порано, а истовремено и главното „оружје“ во војната против конкуренцијата, секако е намалувањето на шумите и подобрувањата што се направени овде.

За почетници, можете да изберете неколку режими за намалување на бучавата од апликацијата Huawei AI Life. Освен апликацијата, можно е и промена на режимот на намалување со долго „стискање“ на слушалките.

  • Динамичен режим или „Активно откажување на бучавата“ (намалување на сите надворешни звуци)
  • Намалување на јачината на звукот
  • Режим на свесност (надворешните звуци не се отстрануваат, што е погодно кога ги носите и разговарате со некого во живо)

Кинеската компанија заврши фантастична работа овде, па слободно можеме да кажеме дека намалувањето на надворешниот шум е нивно главно богатство, и тоа не без причина.

Звучно искуство

За почетниците, поддржана е апсолутно автономна работа и на двата слушалки, што значи дека можете да користите или едниот или и двата.

Откако ќе ги спарите со уредот, тие автоматски се спаруваат секој пат кога ќе ги извадите од футролата за полнење, па само облечете ги и уживајте. Bluetooth 5.2 конекцијата е поддржана.

Што се однесува до контролите што ги користиме најчесто, односно засилување и замолчување на звукот, тоа се прави многу лесно – со едноставно влечење на прстите на сензорите. Паузата е со еден допир, следната песна е два, а претходната е три.

Исто така, поддржано е откривање на абење, што значи дека дури и не мора да правите ништо. Кога ќе ги отстраните слушалките од увото, музиката ќе престане. Кога ќе ги вратите, слушалките ќе го препознаат и ќе ја започнат музиката.

Самото звучно искуство е многу добро, благодарение на звучниците од 11 мм со целата технологија што Huawei ја спроведе тука. Тие не се премногу гласни, но регулацијата на басот е на завидно ниво, што често е поважно од јачината на звукот.

Заклучок

Цената на овој уред е 26.999 динари.

Со дизајнот и новитетите донесени на ниво на контрола на звукот, најсилната страна на слушалките Huawei Freebuds Pro е подобреното намалување на надворешниот шум, со сите режими и технологија имплементирани во него.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments