Иновативните паметни очила Huawei X Gentle Monster Eyewear II,одсега достапни во Македонија.

Очилата може да се набават во продажната мрежа на Сетек и Нептун , по цена од 17.999 денари.

Мода, квалитетно стакло и звук

Huawei X Gentle Monster Eyewear II се очила за сонце со високо квалитетни леќи и дизајн, колку што се убави, толку се и ергономски, благодарение на соработката на Huawei со модниот бренд Gentle Monster.

Тенките рамки се изработени од титаниумски полимер за помала густина и помала тежина. Титаниум се користи и во материјалот од кој се направени наборите помеѓу рамките и рамената на очилата, со цел да се обезбеди максимална еластичност. Прецизно пресметаната форма и материјали ги прават соодветни, и визуелно и за носење, за женското и машкото лице.

Освен што се убави, паметните очила Eyewear II се висококвалитетен аудио уред преку кој можете да слушате музика и да примате повици од вашиот телефон. Уредот има поголем, потенок звучник со амплитуда, кој нуди широк опсег на звуци за позадинско звучно искуство од претходната генерација на паметни очила на Huawei и Gentle Monster.

Преносот на висококвалитетен звук од моден додаток како што се очила за сонце, одговара на предизвикот за заштита на личниот простор на корисникот, кој е решен совршено, благодарение на синергијата на двата бренда. Како резултат, Eyewеar II има уникатен акустичен дизајн за да го заштити она што го слушате. Звукот се пренесува директно на увото од насочните звучници во левата и десната рамка, што ефикасно спречува да “излезе” надвор и обезбедува задоволувачко, повеќеслојно стерео искуство. Во исто време, двете рамки имаат и отвор за намалување на насочените звучни бранови генерирани од звучните шуплини, што дополнително помага при проток на звук. Благодарение на адаптивната технологија за јачина на звук, Eyewear II можат автоматски да ја намалат јачината на звукот врз основа на опкружувањето, за корисникот да може јасно да слуша додека не ги вознемирува оние околу него.

Интелигентна интеракција

Eyewear II прават чекор напред во однос на интелигентното искуство. Опремени со голем број напредни сензори, Eyewear II интелигентно препознаваат дали се комплексни или не. На пример, за време на слушање музика, Eyewear II ќе ја паузираат ако сензорите откријат дека корисникот ги отстранил очилата и ќе продолжат ако корисникот ги стави повторно во рок од три минути.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments