Инстаграм чуваше слики и пораки дури откако корисниците ги отстранија

Инстаграм чуваше слики и пораки дури откако корисниците ги отстранија

Пред неколку месеци експертот за безбедност од Непал  ја искористи можноста на Инстаграм да ги преземе сите податоци што оваа социјална мрежа ги чува за индивидуален корисник.Cпоред податоци на Саугат Похарел меѓу нив најде приватни пораки и фотографии кои самиот ги избришал од оваа социјална мрежа повеќе од една година порано.

Како награда за откритието доби 6.000 американски долари.

Пораките и фотографиите избришани од социјалната мрежа по грешка останувале на нивните сервери и дека може да се најдат во податоците што се преземале преку наведената алатка (Преземете ги вашите информации).

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments