Прототипот на i9-12900K процесорот се продава на црниот пазар!

Некои примероци на десктоп процесори од 12-та генерација Alder Lake-S веќе се на пазарот по превисоки цени.

Иако Intel сè уште не дал точен датум на објавување за платформата Alder Lake на 12-та генерација, се вели дека новите процесори ќе бидат објавени на почетокот на 2022 година. Сепак, според YuuKi_AnS, познат по неодамнешните протекувања на хардвер, инженерските примероци на некои процесори на Alder Lake-S веќе почнаа тајно да се продаваат.

Особено, примероците за квалификација на моделот Core i9-12900K наоѓаат купувачи помеѓу 1100 и 1200 долари. Се вели дека продажбата се реализира во Кина, што не е изненадувачки кога станува збор за Кина.

Покрај тоа, треба да се напомене дека овие процесори, познати и како квалитетни примероци, се последните верзии на процесорот пред конечно да се појават во продажба. Овие чипови, кои се испраќаат до партнерите за производство, поминуваат низ многу тестови и се прават подобрувања според повратните информации.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments