iOS 14 можно е да стане iPhone OS 14

iOS 14 можно е да стане iPhone OS 14

Apple кој претходно го промени името на оперативниот систем кој го користат iPad-ите, името беше сменето како iPadOS. Истото можно е да го направи за оперативниот систем кој го користат паметните телефони iPhone.

Apple кој со iOS 13 ги одвои оперативните системи на iPad и iPhone, софтверите на двете платформи Apple ги подготвува различно. iPadOS кој беше претставен заедно со серијата iPhone 11, иако основата е слична на iOS сепак е верзија прилагодена на iPad. Според новите вести, можно е да се промени оперативниот систем и на iPhone исто како на iPad.

Главниот извор на ваквата вест е лицето кое и претходно исто така беше извор на поважни вест во врска со технологија, тоа е Џон Просер. Се чини дека Apple, на настанот WWDC 2020 ќе го претстави iPhone OS 14 како iOS 14.

Доколку е точна информацијата на Просер кој е познат по точните информации, iOS 14 кој Apple ќе го претстави можно е да го спомене како iPhone OS 14.

Дали iPhone OS ќе биде поразличен од iOS?

Во моментов не очекуваме некоја разлика во оперативниот систем. Се кажува дека компанијата со довојување на оперативните системи на iPad и iPhone, цели да има различен оперативен систем за секоја платформа.

Дали ќе има некоја промена за претходните iOS верзии?

Во моментов нема никакви информации на таа тема, но се очекува дека исто така ќе се промени името и на претходните верзии на iOS.

На кои модели ќе има iPhone OS?

Моделите кои ќе ја добијат новата верзија на iOS или iPhone OS, претходно се објавени од неофицијални извори. Подоле се наоѓа листата на модели кои ќе ја добијат новиот iPhoneOS 14.

 • iPhone 12 Series
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone SE 2020
 • iPhone SE 2016
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6s
 • iPod Touch
0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments