iOS 14 постави рекорд со бројот на корисници!

Apple го објави процентот на модели на iPhone со инсталиран iOS 14. Според објавените бројки, iOS 14 собори рекорд со стапката на употреба.

Apple, кој се подготвува да го претстави iOS 15 на конференцијата WWDC 2021, ги сподели ажурираните податоци за стапката на употреба на iOS 14 со корисниците, додека настанот беше многу краток. Објавувајќи ги стапките на употреба на iOS 14 и iPadOS 14, компанијата објави дека стапката на инсталација на iOS 14 достигна рекордно ниво.

Ако го погледнеме извештајот објавен од компанијата, ќе видиме дека 90 проценти од моделите на iPhone произведени во последните четири години користат оперативен систем iOS 14. Посочувајќи дека скоро сите модели на iPhone работат со iOS 14 во овој поглед, компанијата исто така известува дека 8 проценти од моделите на iPhone произведени во последните четири години користат iOS 13, а останатите 2 проценти користат постари верзии на iOS.

Според податоците обезбедени од компанијата, кои исто така ја откриваат стапката на употреба на iOS на сите модели на iPhone на пазарот, 85 проценти од сите модели на iPhone на пазарот користат iOS 14, 8 проценти користат iOS 13, а 7 проценти користат претходни iOS верзии .

Кога ќе дојдеме до предниот дел на iPadOS, слични бројки повторно нè пречекуваат. Ако погледнеме во табелата споделена од Apple, ќе видиме дека 91 процент од моделите на iPad објавени во последните четири години користат iPadOS 14, додека 8 проценти користат iPadOS 13 и 1 процент се уште користат стари верзии на iPadOS.

Повторно, истиот извештај открива дека 79 проценти од сите модели на iPad на пазарот работат со iPadOS 14, 9 проценти со iPadOS 13 и 12 проценти со постари верзии на iPadOS.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments