Објавен iOS 15! Еве ги карактеристиките!

Apple го објави мобилниот оперативен систем iOS 15 со настанот WWDC 2021. Па, кои се новите карактеристики на iOS 15?

Првата иновација воведена од Apple на настанот WWDC 2021 беше мобилниот оперативен систем iOS 15. Па, кои се новите карактеристики на iOS 15 што ги напојуваат паметните телефони на iPhone?

iOS 15 карактеристики

За iOS 15, можностите за видео повици прво привлекуваат внимание. FaceTime се одликува со просторно аудио и прилагодливо изолирање на бучавата за поприродни видео повици. Апликацијата сега нуди и мрежен преглед и режим на портрет. Корисниците сега исто така можат да создадат споделена врска за закажан видео повик. Во оваа смисла, Apple создаде алтернатива за услуги како што е зумот. Исто така е можно да се придружите на повиците на FaceTime од веб, Андроид или Виндоус.

Од друга страна, функцијата SharePlay може да им овозможи на корисниците да носат музика, видеа и филмови на повици и да споделуваат екрани. Со други зборови, е обезбедено искуство за гледање заедно. Дополнително, одликата ќе биде достапна како API што може да се интегрира во апликации од трети страни.

Messages нуди нови начини за споделување содржина како што се слики, музика, подкасти, написи од Apple News и многу повеќе. Корисниците исто така ќе имаат шанса да ја закачат споделената содржина за полесно да ја откријат.

Известувањата добиваат нов изглед. Иновацијата наречена Резиме на известувања може да презентира известувања засновани на тоа како корисниците комуницираат со апликациите. Во оваа смисла, толпата известувања на екранот ќе исчезне. Статусот на корисниците “Не вознемирувај” сега ќе се прикаже и на контактите во Пораки. Beе можете да поставите различни состојби „Фокус“ ​​што го менуваат вашиот почетен екран, преференциите за известување и многу повеќе.

Важна иновација за фотографиите е Текстот во живо. За идентификација на текст се користи нова опција OCR. Оваа одлика им овозможува на корисниците да истакнат и да изберат текст на слики. Функцијата може да работи и со други апликации. Да споменеме и дека фотографиите сега ќе се појават во пребарувањата во центарот на вниманието. Покрај тоа, Луѓето исто така ќе го заземат своето место во центарот на вниманието со побогати резултати. Песните на Apple Music, исто така, можат да се интегрираат во Фото-мемории. Дури и интерактивните мешавини за спомени може да се синхронизираат со видео и слики, а корисникот е конфигуриран со паметно избрани песни од ‌Apple Music‌.

Паричник и Мапи и времето исто така се редизајнирани. iOS 15 носи клучеви на Паричникот, вклучително и клучеви за корпоративни значки, клучеви од собите во хотелот и паметни брави во домот. Паричникот сега поддржува и лични карти. Корисниците ќе можат да ја користат нивната лична карта за да ја додадат во апликацијата Паричник. На мапите се гледаше глобус и детален поглед на градот. Постојат нови детали за патот што ќе им помогне на возачите во градовите. Мапите сега имаат и глобусен преглед и детален поглед на градот. Нови детали за патот што ќе им помогнат на возачите во градовите исто така ќе обезбедат погодност. Дополнително, Времето стана помодерно со мапа во апликација и нови анимации во позадина.

Конечно, гласовно пребарување во Safari, влечење и пуштање помеѓу апликациите, нови тимови на Memoji се меѓу другите иновации.

Датум на објавување на iOS 15

iOS 15 ќе се сретне со корисниците подоцна оваа година. Бета-програмерот ќе биде објавен во текот на денот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments