Пронајдена грешка што целосно ја елиминира одликата за Wi-Fi на уредите со iOS оперативен систем!

Истражувач за безбедност открил грешка што ја убива услугата за Wi-Fi мрежа на iOS телефони. При влегување во мрежи Wi-Fi со одредено име кое се состои од чудна комбинација на карактери, се виде дека мрежите исчезнаа целосно. За кратко време се најде решение за проблемот дискутиран на Интернет.

Неодамна се појави грешка што спречува iOS уредите да се поврзат со Wi-Fi жаришта. Забележано е дека уредите ја губат способноста за поврзување по поврзувањето со Wi-Fi мрежите со одредено име.

Безбедносниот истражувач Карл Шоу и дал на неговата лична мрежа Wi-Fi мешано име од 4 различни карактери. Не можејќи да се поврзе на оваа мрежа, Шоу сфати дека одликата за Wi-Fi конекција на телефонот е исчезна по некое време.

Карл Шоу ја именуваше својата лична Wi-Fi мрежа „% p% s% s% s% s% n“ за време на неговите експерименти. Не можејќи да се поврзе со мрежата, колку и да се трудеше, истражувачот по некое време забележа нешто чудно. Функцијата за Wi-Fi конекција на телефонот беше целосно изгубена и не беа видливи мрежи на списокот.

Шоу, кој го смени името на мрежата и го рестартираше телефонот, не можеше да ја врати функцијата Wi-Fi. Истражувачот, кој ја снимил ситуацијата и ја споделил на Твитер, ги користел следниве изјави: „После поврзувањето со мојата лична Wi-Fi мрежа, што го направив името„% p% s% s% s% s% n “, Функцијата Wi-Fi на мојот телефон целосно исчезна. Ниту менувањето на името на мрежата, ниту рестартирањето на телефонот не успеаја “.

Бубачката е тестирана и на други телефони. Постоењето на проблемот е потврдено и се најде решение. Ако случајно се поврзете на мрежа со име „% p% s% s% s% s% n“, еве го начинот на кој треба да се следат: Отворете ги поставките и внесете го табулаторот за општи. Од делот Ресетирање, притиснете ја опцијата “Ресетирај ги поставките на мрежата”. Откако ќе го прифатите предупредувањето и ќе го рестартирате телефонот, ќе ја вратите старата Wi-Fi услуга.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments