iOS 15 носи иновации за AirPods!

iOS 15 носи и некои новини за AirPods. Па, кои се овие новини?

iOS 15 стана официјален со многу новини. Најавувајќи ги карактеристиките на iOS 15 на настанот WWDC 2021, Apple објави дека ќе понуди и новини за моделите безжични слушалки AirPods за време на настанот.

Вести дека тие дополнително ќе ја подобрат поддршката за AirPods, компанијата соопшти дека по овие подобрувања, корисничкото искуство исто така ќе се искачи на врвот.

Допирајќи се за иновациите што ќе дојдат кај AirPods со iOS 15 на настанот WWDC 2021, компанијата изјави дека ќе дојде функцијата Зголемување на разговорот. Благодарение на оваа одлика, Apple привлекува внимание на фактот дека корисниците можат да го слушнат гласот на другата страна појасно за време на повикот. Детално за функцијата наречена Зголемување на разговорот, технолошкиот гигант наведува дека одликата, која ќе доаѓа со iOS 15, ќе го изолира гласот на другата страна. Така, гласот на другата страна ќе биде пренесен на корисникот појасно.

Говорејќи за аудио, Apple истакна дека корисниците на AirPods исто така можат да ја искористат поддршката за Spatial Audio што ја нуди во апликацијата FaceTime. Ова значи поприродно и пореално звучно искуство.

Се разбира, не сите иновации се ограничени на овие. Apple, кој ги спаси корисниците кои често ги зачувуваат своите AirPods со iOS 15, исто така најавува дека поддршката во апликацијата Find е зголемена. Компанијата, која ќе им го претстави погледот на близина на корисниците на iPhone со iOS 15, ќе ги предупреди корисниците кога ќе се оддалечат од AirPods.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments