iPad-ите стануваат надворешни монитори со macOS Monterey!

Благодарение на одликата за универзална контрола што доаѓа со macOS Monterey, корисниците ќе можат да користат iPad-а како надворешен монитор.

На 7 јуни, Apple го објави macOS 12 Monterey, новиот оперативен систем за Mac уреди. Најавувајќи дека ќе им понуди многу новини на корисниците на Mac со новата верзија macOS, Apple исто така ја воведе macOS Monterey Universal Control одликата.

Со одликата Универзална контрола, што им овозможува на корисниците да се префрлаат помеѓу уредите Mac и iPad работејќи со еден глушец и тастатура, Apple исто така рече дека можеме да користиме iPad-а како надворешен монитор.

Со одликата за универзална контрола, што ќе биде многу корисно особено за оние кои активно го користат екосистемот на Apple, корисниците ги очекува повеќе непрекинато работно искуство помеѓу уредите Mac и iPad. Компанијата што дава мал пример во овој поглед; Тој наведува дека можеме да ја пренесеме работата што сме ја завршиле на iPad на нашиот Mac уред со еден потег и да продолжиме да работиме таму. Сепак, компанијата истакнува дека корисниците можат да копираат и залепат содржина помеѓу уредите и брзо да пренесуваат датотеки преку оваа одлика.

Според официјалните лица на Apple, оваа одлика ќе делува како мост. Така, корисниците ќе можат да ги користат сите три уреди (iMac, iPad и Mac) истовремено. Покрај тоа, нема да треба да правиме никаква инсталација за оваа одлика. Кога вашиот iPad е близу до вашиот Mac уред, тој автоматски ќе го идентификува вашиот уред. На овој начин, ќе можете да го контролирате вашиот iPad со тачпадот на уредот Mac.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments