iPhone 12 5G може да не се објави во септември

Објавувањето на iPhone 12 5G може да не се случи во септември

Поради ограничувањата на синџирот на снабдување, се верува дека iPhone 12 на Apple ќе биде одложен оваа година.

Сега, вестите од Qualcomm споделуваат дека некои модели на iPhone 12 навистина нема да бидат достапни во септември.

Qualcomm навести дека лансирањето на предводник на телефонот 5G ќе биде одложено оваа година велејќи дека неговиот Q4 ќе биде засегнат. Поради глобалната здравствена криза, компанијата исто така изјави дека очекува влијание и на пратките Q4.

Qualcomm Q4 ја опфаќа продажбата од јули, август и септември. CFO на компанијата, Акаш Палкивала изјави дека некои од нејзините 5G чипови биле подготвени да бидат испорачани во септември, но биле присилени до крајот на годинава.

Ова не е прв пат кога слушаме за одложено лансирање на iPhone 12.

Додека Qualcomm не именуваше ниту една компанија, но временската рамка сугерира дека iPhone 12 е референтна точка.

Покрај тоа, претстојните модели на iPhone 12 се очекува да бидат објавени со 5G можност оваа година и Qualcomm ќе ги обезбеди модемите на Apple по решението од 4,5 милијарди американски долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments