iPhone 12 може да нуди безжично полнење

iPhone 12 може да понуди безжично полнење преку магнетски додаток

Последните неколку генерации на iPhone понудија поддршка за безжично полнење, но сепријата iPhone 12 на Apple би можела и да го подобри тоа искуство.

Компанијата планира да го воведе првиот телефон со магнетно позиционирање – односно многу силни магнети кои автоматски ќе го придвижат телефонот на оптимална позиција за полнењето.

Се очекува дека новата функција ќе бара компатибилен полнач, со цел сè да работи. Ова укажува на тоа дека Apple сега е подготвен да воведе и официјален безжичен полнач.

Според некои добиени податоци и прототипови, првата генерација на телефони со магнетно позиционирање ќе биде серијата iPhone 12.

На страниците на кинеската социјална мрежа Weibo се појавија слики од магнетни калапи, а фотографиите ги прикажуваат заедно со другите компоненти, како што се системот за фотоапарати и копчињата за вклучување и звук.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments