iPhone 12 може да снима видео со 240fps 4K

Камерите на iPhone 12 можат да снимаат видео со 240fps 4K,леќи со 7 елементи.

iPhone 12 би можел да снима видео со брзина од 240fps со резолуција од 4K, а 2020 година може да биде последната година во која iPhone телефони користат пластични леќи од 7 парчиња, тврди инсајдер.

Можностите за сликање на iPhone се главна продажна точка за линијата на паметните телефони и со години е главна маркетинг алатка. Бидејќи Apple продолжува да го подобрува системот за фотоапарати на iPhone 12, се тврди дека поголема промена може да се појави на видео.

Според јутуберот, EverythingApplePro како и Макс Вајнбах, Apple работи на додавање на можноста за снимање видео со помош на задните камери со резолуција од 4K, со рамковна стапка од 120 стр / мин.

Референците беа очигледно откриени во апликацијата за фотоапаратот, обезбедена како дел од почетната бета програма за развој на iOS 14, додека други извори сугерираат дека Apple продолжува да ја тестира можноста за внатрешно снимање на видео.

.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments