iPhone 12 нема да поддржува 5G во режим на двојна SIM при лансирање.

Apple планира ажурирање за да го реши проблемот подоцна оваа година.

Најновиот iPhone на Apple поддржува 5G мрежи, но не и ако го користите уредот во режим на двојна SIM, според внатрешен документ за обука на Apple, откривајќи го проблемот што започна да кружи на Reddit за време на викендот.

Режимот со двојна SIM е карактеристика воведена на линијата iPhone со iPhone XS и е корисна за оние кои патуваат или престојуваат во странство (или луѓе кои одржуваат работни и лични линии на истиот уред) дозволувајќи и физичка линија на Нано SIM и само услуга од друг оператор што користи eSIM истовремено.

Но, тоа очигледно се меша со можноста на iPhone 12 да работи на 5G мрежи, барем засега. Еве ја формулацијата од документот на Apple:

„Дали 5G работи со Dual SIM?“

Кога користите две линии во режим на двојна SIM, податоците за 5G не се поддржани на ниту една линија и ќе се вратат на 4G LTE. Ако клиентите користат само eSIM и се на 5G поддржан оператор и план за услуги, тие ќе имаат пристап до 5G.

Apple, наводно, планира ажурирање за да го реши проблемот подоцна оваа година, според MacRumors, кој го цитира внатрешниот слајд на Verizon со детали за 5G поддршката на компанијата за iPhone. Засега, можете да пристапите до 5G мрежите на iPhone 12 или со Нано СИМ линија или eSIM, сè додека користите само една линија истовремено, што значи дека сите корисници на eSIM ќе мора да ја отстранат физичката картичка од својот iPhone 12 за пристап до 5G брзини.

Apple не одговори на барањето за коментар за своите планови да ја поправи компатибилноста со 5G при користење на iPhone 12 во режим на двојна SIM.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments