Продажбата на iPhone 12 ја помина бариерата од 100 милиони!

Продажбата на iPhone 12 на Apple ја помина границата од 100 милиони точно 7 месеци по лансирањето. Уредот може да ја отвори вратата за голем успех за Apple од лансирањето на iPhone 6.

IPhone 6 на Apple беше најпопуларниот паметен телефон што компанијата го претстави. Според неодамна објавениот извештај, се чини дека iPhone 12 го достигна и ова ниво. Бидејќи продажбата на iPhone 12 достигна 100 милиони 7 месеци по неговото воведување. Имајќи предвид дека претходната телефонска серија, iPhone 11, достигна 100 милиони продажби приближно 9 месеци по датумот на лансирање, Apple постигна голем успех со овој модел.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments