iPhone 12 со LG екран

iPhone 12 со LG екран

Сеуште се во тек договорите за екран на iPhone 12 кој Apple планира да го претстави годинава.  Компанијата која направи договор со Samsung за 55 милиони парчиња, исто така направи договор со LG за 20 милиони екрани.

Како најважен дел на индустријата на паметни телефони се знае екранот. Додека екранот на уредите е на волку важна позиција, знак прашалник е и која компанија ги произведува истите. Денес произлегоа стапките кои ги следи Apple за екранот на iPhone 12 Max. Компанијата, во врска со екранот ќе соработува со Samsung и LG.

Според податоци произлезени од извештаи на компанијата,  LG ќе произведува 20 милиони OLED екрани. Компанијата LG Displey, која веќе долго време соработува со Apple, ќе произведе 20 милиони екрани додека Samsung Displey, ќе произведе 55 милиони екрани.

Минатата година Apple нарача мала количина од LG

Според извештаите, LG ќе произведува 6,1 инчен екран за уредот iPhoen 12. Исто така се нагласува дека екранот на сите 3 модели на iPhone 12 ќе бидат OLED екрани.

Apple, во 2019 година соработуваше со LG во врска со OLED екрани. Компанијата тогаш нарача мал број на екрани и истите ги користеше за промена. LG  изјави дека доживеа проблеми при првата партија на производство во јуни 2019 година, тоа е доказ зошто компанијата  Apple работи со повеќе од една компанија.

LG, во јули 2019 година изјави дека планира да вложи 2,6 милјарди долари на OLED производна линија во Јужна Кореа. Исто така според извештаите, кинескиот производител BOE не ги исполнувал потребните услови за екран.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments