iPhone 13 може да поддржува 25W брзо полнење!

Се тврди дека серијата iPhone 13 ќе доаѓа со поддршка за брзо полнење од 25W.

Според новата гласина, iPhone 13 може да поддржува побрзи брзини на полнење со адаптер за напојување од 25W во споредба со моменталното ограничување на iPhone 12 за брзо полнење од 20W.

‌IPhone 12‌ поддржува брзо полнење со адаптер за напојување од 20W или повисок, но самиот iPhone поддржува само до 20W, дури и ако корисниците користат помоќен wallиден адаптер. Гласините велат дека Apple оваа есен ќе им обезбеди на корисниците поддршка за адаптер за напојување од 25W, заедно со лансирање на сопствен адаптер за напојување од 25W како додаток за купување. Тековниот адаптер за напојување од 20W на Apple се продава за 199,00 TL.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments