Протекоа датумот на претставување на серијата iPhone 13!

Познатиот аналитичар Ден Ајвс го најави воведувањето, пред- нарачка и датумот на објавување на серијата iPhone 13.

Досега има многу протекувања во врска со датумот на претставување на iPhone 13. Во повеќето од овие протекувања, често се наведуваше дека лансирањето на iPhone 13 ќе се одржи во септември. Додека сè уште има многу гласини за датумот на објавување на iPhone 13, Дан Ајвс, еден од доверливите аналитичари во индустријата, објави кога серијата iPhone 13 ќе биде претставена, предрачана и понудена за продажба. Па, кога ќе се претстави iPhone 13?

Протече датумот на објавување на iPhone 13

Според информациите што ги пренесе аналитичарот Ајвс, кој е познат по својата блискост со Apple, лансирањето на iPhone 13 се очекува да се случи во вторник, на 14 септември. Наведувајќи дека новите модели на iPhone кои ќе бидат претставени на овој настан ќе бидат достапни за претходна нарачка на 17 септември, аналитичарот наведува дека и тие ќе бидат објавени на 24 септември. Датумот на лансирање, нарачка и наплата на серијата iPhone 13 е како што следува:

Настан на iPhone 13: вторник, 14 септември
Датум на нарачка на iPhone 13: петок, 17 септември
Датум на објавување на iPhone 13: петок, 24 септември

Како ќе бидат цените на iPhone 13?

Според извештајот споделен неодамна, се тврди дека iPhone 13 Mini ќе биде лансиран со цена од 700 долари, iPhone 13 од 800 долари, iPhone 13 Pro од 1.050 долари и iPhone 13 Pro Max од долари 1.150. Наводно протечените цени на iPhone 13 се следниве:

iPhone 13 мини

64 GB – 700 долари
128 GB – 750 долари
256 GB – 800 долари

iPhone 13

64 GB – 800 долари
128 GB – 850 долари
256 GB – 950 долари

iPhone 13 Pro

128 GB – 1.050 долари
256 GB – 1.150 долари
512 GB – 1.350 долари

iPhone 13 Pro Max

128 GB – 1.150 долари
256 GB – 1.250 долари
512 GB – 1.450 долари

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments