Откриени капацитетите на батериите на новите IPhone 13!

Капацитетите на батериите од серијата iPhone 13, кои се очекува официјално да бидат претставени во септември, протекоа.

Серијата iPhone 13 официјално ќе биде претставена за околу 4 или 5 месеци. Додека ножиците за новите модели на iPhone продолжуваат да се стеснуваат, капацитетите на батериите од серијата iPhone 13 денес ги споделија сигурни извори.

Како што знаете, Apple вклучи батерии со капацитет од 2.227 mAh во iPhone 12 Mini, кои ги претстави минатата година, 2.815 mAh во моделите iPhone 12 и 12 Pro и 3.687 mAh во iPhone 12 Pro Max. Со серијата iPhone 13 се вели дека Apple ќе ги зголеми овие капацитети на батеријата со еден клик, а големината на батериите што ќе бидат вклучени во серијата iPhone 13 ја откри Digital Chat Station, еден од сигурните извори на индустријата .

Ако ги погледнеме информациите што ги пренесува Digital Chat Station, ќе видиме дека Apple малку ќе го зголеми капацитетот на батеријата со новите модели на iPhone. Во оваа насока, се проценува дека iPhone 13 mini ќе доаѓа со батерија од 2.406 mAh, iPhone 13 и 13 Pro со 3.095 mAh и iPhone 13 Pro Max со батерија од 4.352 mAh.

Се разбира, треба да се напомене дека сè уште нема официјално соопштение од Apple за овие протечени капацитети на батеријата. Сепак, извори блиски до технолошкиот гигант од Купертино велат дека ќе има зголемување на капацитетот на батеријата кај моделите на iPhone од новата генерација, како и во протечените информации, но ова зголемување нема да го почувствуваат корисниците.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments