IPhone 13 Pro Max може да дојде со широко аголна камера со отвор од f/1,5!

IPhone 13 Pro Max, кој се очекува да биде претставен кон крајот на оваа година, може да дојде до израз со своите напредни карактеристики на камерата.

Познат по анализата на производите на Apple, Минг-Чи Куо сподели некои карактеристики на камерата на Iphone 13 Pro Max, кои ќе бидат претставени оваа година. Според извештајот на Куо, iPhone 13 Pro Max може да доаѓа со главна камера со главен агол и апертура од f/1,5.

Како што знаете, со претходно споделените извештаи, констатирано е дека Apple ќе се појави со четири различни модели на iPhone оваа година. За овие модели се вели дека се наведени како iPhone 13 mini, 13, 13 Pro и 13 Pro Max.

Со новите модели од серијата, корисниците се прашуваат какви иновации ќе потпише Apple, додека денес, Куо објави важен извештај за новите модели на iPhone. Во овој извештај, познатиот аналитичар, кој ги допре карактеристиките на камерата од серијата iPhone 13, изјави дека моделите Mini, Standard и Pro од серијата ќе доаѓаат со широк агол на леќа со отвор на отвор f / 1,6 и седум компоненти. Изразувајќи дека моделот iPhone 13 Pro Max исто така ќе биде домаќин на 7P (седум компоненти) широкоаголен леќа, Куо рече дека оваа леќа ќе има отвор f/1,5.

Наведувајќи дека 13 Pro Max ќе се претстави многу добро во услови на слаба осветленост, Куо исто така истакнува дека оваа широкоаголна камера со отвор f / 1,5 ќе понуди подобро портретно искуство во споредба со претходните модели од серијата. Покрај тоа, Куо потенцираше дека леќите произведени од Sony Optic исто така ќе бидат вклучени во новите модели на IPhone и изјави дека овие леќи во моментов се тестираат на IPhone 13.

Конечно, не е познато какви новини Apple ќе им понуди на корисниците во серијата iPhone 13, освен камерата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments