iPhone 13 може да дојде со 240 Hz дисплеј!

Според најновите споделени извештаи, серијата iPhone 13 може да дојде со дисплеј поддржан од 240 Hz.

Додека се прашуваше какви новини Apple ќе им понуди на корисниците со серијата iPhone 13, денес се појави апликација за патент поднесена од компанијата до американската канцеларија за патенти и трговски марки. Во апликацијата во врска со новите модели на iPhone, гледаме дека Apple работи на екрани со голема брзина на освежување. Во оваа насока, се тврди дека Apple може да вклучи дисплеј со поддршка од 240 Hz во серијата iPhone 13.

Како што знаете, се тврдеше дека Apple ќе вклучува екрани кои можат да достигнат 120 Hz во серијата iPhone 12. Беше наведено дека овие екрани можат да бидат со брзина на освежување до 120 Hz во зависност од содржината. Сепак, овие тврдења се покажаа како неосновани по воведувањето на серијата iPhone 12.

По сите овие искуства, сега сме сведоци на Apple кои работат на слична технологија во серијата iPhone 13. Во овој дел е наведено дека компанијата, која планира да понуди поквалитетно искуство со паметни телефони на корисниците, ќе вклучи технологија што ја зголемува брзината на освежување до 4 пати во новите модели на iPhone.

Не е познато како Apple ќе ја интегрира оваа одлика во моделите на iPhone 13. Меѓутоа, во извештаите споделени на оваа тема, се вели дека стандардната брзина на освежување од 60Hz може автоматски да се префрли помеѓу стапките 120Hz, 180 Hz и 240 Hz според содржината.

Засега се споделени какви било информации за тоа кога технологијата во гореспоменатиот патент ќе биде достапна. Сепак, најновите споделени извештаи се дека оваа технологија ќе биде достапна со серијата iPhone 13.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments