iPhone и iPad дојдоа до слобода на апликации

iPhone и iPad дојдоа до слобода

Знаете дека веќе долго време зборуваме за настанот WWDC 2020, пред настанот зборувавме за иновации кои би можеле да ги воведе Apple, но сега веќе зборуваме за иновации кои ги воведе Apple. Неодамна споменавме дека на iOS е возможно да се сменат постоечките апликации.

iOS нуди можност на промена на постечките апликации

Нашата вест беше точна и веќе е можно да се сменат постоечките апликации на iOS 14 / iPadOS 14. Тоа засега е ограничено само со е-пошта и бровсер но уште од сега се зборува дека ќе биде воведено и за апликацијата Музика на Apple.

Колку и да ви е поставена е-пошта Gmail или било која друга, сепак доколку кликнете на Инстаграм на полето е-пошта се соочувавте со Aрple Mail. Лицата кои ја остранија оваа апликација секогаш се соочуваа со предупредување за симнување на истата. Истото се случуваше и со browser, колку и да користите Chrome или Firefox сепак Safari беше постоечкиот browser.

Но тоа е сменето сега за сега на iOS 14 и лицата кои сакаат да го сменат постоечкиот бровсер или постоечката е-пошта, ќе можат тоа да го сторат. Новата карактеристика која ја одобри и Aрple, развивачите ги принуди да ги оптимизираат своите апликации. Секако дека бровсерите треба да му веруваат на WebKit на Apple.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments