Предупредување од кардиолози за iPhone 12 поврзано со уредите за поддршка на срцето!

Кардиолозите објасниле дека iPhone 12 ги нарушува уредите за поддршка на срцето. Откако беа објавени наодите, Apple на својата страница стави и предупредувачко писмо за корисниците.

Секоја нова технологија создава состојба на несигурност. Без оглед колку тестови се направени, не може секоја ситуација да се контролира целосно. Затоа, новите технологии понекогаш можат да имаат негативни несакани ефекти. Последниот пример за оваа ситуација се случи во iPhone 12.

Како резултат на нивното истражување, научниците открија дека iPhone 12 има негативно влијание врз уредите за медицинска поддршка поставени во срцето. Apple, исто така, објави предупредувачко писмо за корисниците на својата страница по споделувањето на овие наоди.

Една од најновите карактеристики во iPhone 12 беше прикажана како причина за проблемот. Се наведува дека полначот наречен MagSafe и поврзан на телефонот со силен магнет има негативно влијание врз уредите за медицинска поддршка во срцето.

Apple објави предупредување на својата веб-страница за овие наоди. Во ова предупредување, од луѓето кои користеле пејсмејкери беше побарано да ги чуваат моделите на iPhone 12 и уредите MagSafe најмалку 15,5 сантиметри од пејсмејкерите.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments