iPhone моделите за 2021 нема да подржуваат 5G

iPhone моделите за 2021 нема да ги поддржуваат сите 5G фреквенции

Не е е тајна дека поддршката за целосен опсег значајно ги зголеми трошоците за изработка на новите iPhone уреди.

Споменатиот mmWawe би се користел во густо населените локации во градовите, додека фреквенциите под 6 Ghz би се користеле во приградски и градски подрачја.

Интернет страницата Digitimes наведува дека iPhone моделите за оваа година ќе имаат целосна поддршка за сите опсези на 5G мобилните мрежи, што ги вклучува mmWawe и фреквенциите под 6 GHz.

Digitimes ја продолжува приказната наведувајќи дека Apple за iPhone кој пристигнува во 2021. година ќе се одлучи за поинаков пристап. Наводно би требало да бидат претставени посебни модели на iPhone кои имаат поддршка за mmWawe или фреквенции под 6 GHz, но не за двата опсега.

Моделите би биле пласирани по специфични пазари, така што некои пазари воопшто не би ги добиле mmWawe моделите. Digitimes сугерира дека Apple за 2021. година ќе вгради нов хардвер и дека не би требало да се потпира на опцијата на оневозможување на посточкиот хардвер.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments