Пронајдена нова ранливост кај iPhone телефоните поврзана со WiFi мрежата!

Со грешка што се случи, Wi-Fi конекцијата на iPhone е трајно исклучена. Сепак, постои можност ова да е безбедносна ранливост.

Корисник на iPhone изјави дека Wi-Fi одликата на неговиот уред е исклучена со споделувањето на Твитер. Познато е дека единственото решение е да се вратите на фабричките поставки. Дополнително, Карл Шоу вели дека името на мрежата што ја предизвикало оваа грешка е% p% s% s% s% s% n. Тој објави: „Мојот iPhone трајно ја оневозможи WiFi функционалноста. Ниту рестартирање, ниту промена на името на мрежата нема да го реши проблемот. ” кажа.

Друг корисник на Twitter рече дека може да го реши проблемот со одење во Поставки-> Општо-> Ресетирање и потоа избирање „Ресетирај ги поставките за мрежата“. Споделувајќи го ова, Карл Шоу направи уште една објава за која се заблагодари. Секој може да се запраша зошто Шо му го дал името Wi-Fi толку чудно име. Во врска со ова, Шоу рече дека ова име припаѓа на хакерска група. Сепак, се смета дека Apple знаел за оваа ситуација и преземал мерки на претпазливост против уредот.

Кога ќе видите мрежа со ова име, внимавајте да не се поврзете. На шега настрана, корисно е да бидете многу внимателни да не се поврзувате со непознати мрежи. Бидејќи многу ваши информации лесно можат да пренесат на другата страна преку Wi-Fi.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments