iPhone 11 и 11Pro можат да бидат водоотпорни, направен е тест под вода

iPhone 11 и 11Pro можат да бидат водоотпорни, направен е тест под вода

Ако случајно го испуштите вашиот  iPhone 11 во малку вода, шансите се дека ќе биде во ред откако ќе го исушите.iPhone 11 е оценет  IP68,така што е отпорен на вода до 6,5 стапки на 2 метри за 30 минути.На iPhone 11 Про и iPhone 11 Про Макс  може да оди подлабоко до 13 стапки 4 метри за 30 минути.

Но сакавме да видиме дали овие телефони  можат да издржат дури и повеќе вода отколку што тврди Apple.Знаеме дека претходниот  iPhone XR и iPhone XS можат да преживеат долго време  во солена вода од претходниот тест за вода а додека iPhone XS не се одржи никакви видливи оштетувања од вода  но неговите говорници стана слаби.Сакавме да ги однесеме iPhone 11 и 11 Pro на поголеми длабочини.

 Запознавајќи се со Sofar Ocean Technologies (порано познат како OpenROV), поставивме сосема нов iPhone 11 и 11 Pro на неговиот подводен беспилотно летало Trident. Може да достигне длабочина до 328 стапки (100 метри) и може да се контролира од вашиот телефон.Длабоко во заливот Монтереј во Калифорнија видете што ќе се случи со ајфоните..

После 30 минути двата екрани се уште работеа камерите сликаа без никакви замаглување или влегување вода на леќите а звучниците репродуцираа аудио.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments