Истражувањата на European Best Destinations покажуваат кои се 20-те најбезбедни дестинации!

Истражувањата на European Best Destinations покажуваат кои се 20-те најбезбедни дестинации!

Со попуштањето на заштитните мерки,отворањето на гранциите и доаѓањето на летото,сонот за патување повторно заживува.

Но, каде да се оди а да не се загрозиме себеси или нашите наблиски?Организацијата European Best Destinations (EBD)состави листа на 20 европски дестинации кои се најмалку погодени од Ковид-19 кои исто така можат да се пофалат со добри здравствени институции и богата туристичка инфраструктура.

На листата се најдоа и некои хрватски словенечки и црногорски дестинации.

Тбилиси (Грузија)

Крф (Грција)

Цафтат (Хрватска)

Азорски Острови (Португалија)

Превеза (Грција)

Алентејо (Портулагија)

Батуми (Грузија)

Загреб (Хрватска)

Алгарве (Португалија)

Сибиу (Романија)

Котор (Црна Гора)

Ријека (Хрватска)

Варшава (Полска)

Виена (Австрија)

Бохињ (Словенија)

Малта

Гдањск (Полска)

Вилнус (Литванија)

Рига (Латвија)

Дива тајга (Финска)

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments