Избледувањето на куќиштето на Apple IPhone 12 се појавува кај многу корисници!

Неодамна започна да се појавува нов проблем на iPhone-ите. Покрај многуте критични проблеми на телефоните, проблемот со исчезнување на боите во телото сега ги зголеми поплаките на корисниците.
Проблемот со избледување на боите, кој започна да се гледа често на Apple iPhone 12 и iPhone 12 mini, а потоа се појави да го има истиот проблем во 11-те, очигледно е чест проблем на многу корисници на интернет. Проблемот значително се зголеми откако неодамна корисникот на iPhone 12 објави фотографија на интернет.

Проблемот со исчезнување во алуминиумското куќиште, особено кај црвените iPhone 12, се чини дека е прилично хроничен проблем. Фактот дека овој проблем се доживува во многу бои на алуминиумската кутија XR, iPhone 11 и iPhone 12 го прави Apple да се запраша за ваквиот став. Чудно е како проблемот со избледување, кој е на дневен ред во многу форуми на Apple, се јавува во толку скап телефон.

iPhone 12 Solma Problemi

Се прашува дали употребата на силиконските футроли кај iPhone 12 и 11 ја влошува ситуацијата. Споредувајќи го црвениот iPhone 12, корисникот рече: „Во ноември 2020 година, купивме црвен iPhone 12 што ќе се користи првенствено за деловни цели. Овој телефон се користи во проѕирна футрола уште од првиот ден и не се користи во ниту една „токсична“ средина каде што се присутни агресивни материи “, рече тој.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments