Изградете видео игра како сет Lego со оваа нова алатка Unity.

Виртуелно игралиште за вашите мини-слики.

Lego е поврзан со производителот на игри Unity за Lego Microgame, каде што можете да прикажувате виртуелни тули за да ја изградите околината за вашиот сопствен свет на сопствени игри. Microgame е бесплатен и не бара претходно познавање на програмирање на видео игри. Сè што треба да направите за да започнете е да следите туторијал за Unity. Откако ќе ја дизајнирате вашата игра по ваш вкус, можете да ослободите мини-фигура на Lego за трчање, скокање наоколу, а можеби дури и да загинете на пречка во вашиот нов виртуелен свет.

Creative Mods in Unity ќе ви помогнат да направите работи како градење непријател, прилагодување на менија и промена на минифиг во момче авантурист, пират или пица. Тие работеле со BrickLink, па можете дополнително да ги прилагодувате со увоз на комплети што веќе биле вградени во Studio. Исто така, постојат додатоци на средства како Space Cadet и Danger Zone, кои можете да ги отклучите со правење работи како споделување на вашата игра, ажурирање на вашата игра или присуство на заглавување на игри.

Microgame е доволно едноставна што Unity вели дека можете да изградите и прилагодите 3D игра за помалку од еден час. Тие ја олеснија навигацијата за целосни почетници, велејќи дека дел од нивната мисија вклучува „развој на играта подостапен и намалување на пречките за нови корисници“ Ова изгледа како забавен начин за луѓето кои уживаат во Lego да испробаат правење игри или за луѓето кои веќе се заинтересирани за програмирање да се вртат со моторот на играта Unity.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments