Јамката во Вегас на Elon Musk нема да превезува толку многу луѓе колку што вети.

Точката на задави не е технологија – тоа се прописи за пожар.

Системот тунели на Elon Musk на The Boring Company за шатл луѓе под конвенцискиот центар во Лас Вегас (ЛВЦЦ) можеби нема да може да премести онолку луѓе колку што првично беше ветено, според документите добиени од TechCrunch. Тоа не е само разочарувачко – тоа може да значи и финансиски казни за The Boring Company.

Точката на задави не е технологија – тоа се прописи за пожар. Во една од трите товарни зони за тунелската мрежа, наречена Конвенциски центар јамка, дозволени се само 800 патници на час. Ако тоа важи за сите три зони на товарење, Јамката ќе премести само околу една четвртина од она што го вети: само 1.200 луѓе на час, според TechCrunch. Нејасно е што може да се примени таа граница од 800 патници, бидејќи плановите не вклучуваат турникет или бариери што можат да помогнат во контролата на протокот на патници.

Има финансиски последици ако The Boring Company не може да пренесе толку многу луѓе колку што е ветено со Конвенцискиот центар. Може да пропушти повеќе од 13 милиони долари од својот буџет за изградба. Исто така, ќе биде казнет 300.000 УСД за секоја саемска манифестација дека не движи во просек 3.960 патници на час за 13 часа, до максимум 4,5 милиони УСД казни, според TechCrunch.

Јамката исто така заостанува. The Boring Company требаше да го заврши системот до 1 октомври, според документите, датум што би имал циклус и ќе се одвиваше пред Изложбата на потрошувачи на електроника во 2021 година – иако таа конференција сега ќе биде само на Интернет. Сега, Јамката треба да се отвори за „можеби еден месец или така“, според твитот на Mask од 14-ти октомври. The Boring Company го заврши копањето на тунелите за Јамката во мај.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments