Јапонски град забранува гледање во телефон додека одите

За да се избегне било какви несреќи

Милиони луѓе низ цел свет во секој момент гледаат во екраните на своите смартфони и така се движат.
Тоа се прави дури и во автомобилите додека возите. За да се избегнат било какви несреќи, јапонскиот град Јамато, Токио, донел уредба за забрането истовремено користење на смартфон и одење.
Посетителите што ќе стигнат на железничката станица во Јамато веднаш се предупредуваат за забраната за користење на смартфони додека одат по јавните патишта, трговски центри или паркови. Да се надеваме дека и кај нас ке се донесе вакво нешто секако за подобро на сите нас.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments