Јавен тоалет со интересен дизајн кој личи на летачки куп бетон во Јапонија!

Архитектонска компанија од Јапонија изгради приватен јавен тоалет на влезот од метро-станицата наречена Сендагаја. Она што го прави тоалетот единствен, кој во основа изгледа како куп бетон, е што изгледа дека овој бетонски куп кој лета.

Покрај својата технолошка компетентност, Јапонија привлекува внимание со важноста што и ја придава на архитектурата. Покрај тоа, земјата, интересно, е опседната со јавни тоалети. Всушност, во една вест што ја споделивме со вас пред неколку месеци, споменавме дека една фондација во земјата ракуваше со 17 јавни тоалети во Токио, а дизајните ќе бидат транспарентни кога се празни и нетранспарентни кога се полни. Овој пат, ќе разговараме за интересен дизајн на тоалетот во Јапонија.

Во Јапонија има метро станица наречена „Сендагаја“. Компанија за архитектонско проектирање што работи под името „Да претпоставиме канцеларија за дизајн“, исто така, прегледа јавен тоалет лоциран на влезот од оваа метро-станица. Дизајнот всушност не е ништо повеќе од бетонски куп. Сепак, овој бетонски куп беше толку убаво дизајниран што оние што го видоа се свртеа и погледнаа уште еднаш.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments