Joker на Jared Leto се приклучува на директорот на Justice League – Zack Snyder.

Се чини дека Snyder Cut ќе додаде некои поголеми промени.

Тогаш кога помисливме дека драмата околу Justice League на Zack Snyder не може да биде почудна, …. контроверзниот став за Joker ќе се појави на режисерот на тимот на суперхерои во 2017 година кога ќе го погоди HBO Max следната година.

Leto, кој неславно ја играше улогата на негативецот во Batman во „Suicide Squad“ во 2016 година, наводно им се придружува на тековните промени во новиот рекорд на Justice League.

Не е целосно јасно каква улога ќе игра Joker на Leto во филмот. И покрај проблемите околу нервозното толкување на негативецот од страна на Leto, ликот имал само мала улога (во најдобар случај) во DC-филмовите во живо. Самиот Leto се појави само во неколку сцени во Suicide Squad (иако има извештаи дека неговата улога во филмот е скратена во постпродукцијата). За ликот на Leto се споменуваше – но не се појави – во Harley Quinn: Birds of Prey, објавен на почетокот на оваа година, што го следи Harley Quinn на Margot Robbie во пресрет на раскинувањето со негативецот.


Веста дека Joker на Leto ќе се најде во Justice League на Zack Snyder е исто така збунувачка во поголема смисла, со оглед на тоа што Leto никогаш не беше предвидено да се појави во некоја од оригиналните верзии на Justice League – дури и првичниот Snyder пред да се повлече – надвор од некои нејасни, разоткриени гласини од летото 2016 година.

Фактот дека Snyder се чини дека ги користи реконструкциите (на кои, наводно, ќе учествуваат и Ben Affleck, Ray Fisher, и Amber Heard) за сопствено намалување на Justice League за да воведе целосно нов лик во приказната, може да укаже на позначителни промени и од неговите оригинална верзија на филмот, како и последниот театарски рез кој режисерот Joss Whedon го заврши уште во 2017 година.

Историјата на таканаречениот „Snyder Cut“ е на крајот долга и комплицирана. Но, една работа станува сè појасна: каква и да е Justice League на Zack Snyder, која трае четири часа, кога ќе се појави следната година, таа ќе се надмине дури и од првичните намери на Snyder, за филмот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments