Just Eat, француска компанија за испорака на храна, прифаќа Bitcoin како платежно средство

Just Eat, француска компанија за испорака на храна, прифаќа Bitcoin како платежно средство

Компанијата за испорака на храна – Just Eat France почна да прифаќа Bitcoin како платежно средство за нарачки од 15,000 ресторани ширум Франција. Just Eat ја користи услугата Bitpay за да ги направи плаќаната со криптовалутата.

Се зголеми побарувачката на услугите за испорака поради пандемијата предизвикана од коронавирусот, но во исто време користењето на пари (кеш) се намали. И не е некое изненадување што индустријата на храна гледа на криптовалутите како погодна опција за плаќање од страна на нивните клиенти.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments