Како да ги гледате филмовите на Marvel по хронолошки редослед

Како да ги гледате филмовите на Marvel по хронолошки редослед

Доколку си расположен за филмски маратон на филмовите на Marvel, тогаш би сакале да знаете по кој редослед да ги гледате. 2020 е една „тивка“ година за Marvel филмовите. Повторно гледање на филмовите од овој универзум ќе ви помогне да се потсетите на приказната пред излегувањето на Black Widow.

Black Widow e планирано да се појави на филмските платна во Ноември, а The Eternals во 2021 година. Додека пак серијалите The Falcon and Winter Soldier и WandVision се очекува да бидат објавени наскоро на Disney Plus.

Списокот на филмовите на Marvel според хронолошки редослед изгледа вака:

 • Captain America: The First Avenger (се случува во втората светска војна)
 • Captain Marvel (се случува во 1995)
 • Iron Man (се случува во 2010)
 • Iron Man 2 (се случува по Iron Man)
 • The Incredible Hulk (се случува веднаш по Iron Man 2)
 • Thor (6 месеци пред Avengers)
 • The Avengers (се случува во 2012)
 • Iron Man 3 (шест месеци после The Avengers)
 • Thor: Dark World (после Avengers, пред Ultron)
 • Captain America: Winter Soldier (после Avengers, пред Ultron)
 • Guardians of the Galaxy (некаде во 2014)
 • Guardians of the Galaxy Vol. 2 (после Guardians)
 • Avengers: Age of Ultron (во 2015)
 • Ant-Man (во 2015)
 • Captain America: Civil War (после Ultron, пред Infinity War)
 • Spider-Man: Homecoming (после Civil War, пред-Infinity War)
 • Doctor Strange (во 2016)
 • Black Panther (во 2017)
 • Thor: Ragnarok (после Ultron, пред-Infinity War)
 • Avengers: Infinity War (во 2017)
 • Ant-Man and The Wasp (помеѓу Infinity War и Endgame)
 • Avengers: Endgame (започнува во 2017, завршува во 2022)
 • Spider-Man: Far From Home (после Endgame)

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments