Како да го користите Alexa Care Hub за да ги проверите постарите роднини.

Лесно е еднократното поставување.

Амазон го претстави Care Hub, збир на карактеристики на Alexa што можете да ги користите за далечинско проверување на постари роднини во нивните домови. Тоа може да биде особено корисно за време на КОВИД-19, кога многу луѓе не се во можност да ги посетуваат своите роднини толку често како што обично прават. Care Hub е бесплатен и лесен за поставување – на вашиот роднина му треба само уред со Алекса.

Преку Care Hub, Alexa може да ви испрати предупредувања кога вашиот роднина прво го користи нивниот уред Ехо секое утро или ако не го користи уредот до одредено време. Исто така, ќе имате пристап до активност за активност каде што можете да видите преглед на нивната активност на Алекса. (Амазон нагласи дека ова е дизајнирано имајќи ја предвид приватноста – можете да видите видови активности што ги прави вашиот роднина, но не можете да гледате работи како што се упатствата што им ги даваат на Алекса или специфичните песни или подкасти што ги слушаат .)

Покрај тоа, Care Hub му дава на вашиот роднина лесен начин да ја поставите вашата сметка на Amazon како нивен контакт за итни случаи. Тоа значи дека ако тие речат „Алекса, повикај помош“, Алекса ќе ти се јави, ќе ти испрати порака и ќе ти испрати известување за притисок. Ако видите нешто што се однесува на вас самите, можете да ја користите одликата Drop In (која привремено го искористува нивниот Echo уред како двонасочен домофон) за да се пријавите.

За да започнете со Care Hub, одете на почетната страница на Amazon Hub Care и кликнете „Започнете“ или делот „Care Hub“ во апликацијата Alexa. Алекса ќе ве праша дали сакате да обезбедите или да добиете поддршка; нека знае дека сакате да дадете поддршка.

Seeе видите линк за покана; испратете ја таа врска до вашиот роднина и кажете им да ги следат упатствата. (Процесот вклучува најавување со нивната сметка на Амазон, создавање профил и пополнување на краток формулар. Ако се изгубат, Амазон има водич што можете да го користите за да ги прошетате низ него.)

На крајот, ќе добиете е-пошта за покана од вашата сакана – таа ќе оди на адресата поврзана со вашата сметка на Амазон. Кликнете на врската „Започнете“ во таа е-пошта и веќе сте вклучени.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments