Како да ја користите буџетската опција на Google на Android за да не трошите премногу.

Лесна референца за тоа колку пари трошите дигитално.

Google обезбеди функција за буџетирање во својата Play Store што им овозможува на корисниците на Android да воспостават месечен максимум што сакаат да го трошат на дигитална содржина. Ова се однесува на апликации, игри, филмови, ТВ-емисии, музика, е-книги и сл. Како што се приближувате до достигнување на вашиот буџетски лимит, ќе видите предупредување дека му се приближувате – или сте го надминале износот што сте го навеле.

Вие пристапувате вака:

  • Отворете ја Play Store на вашиот уред со Android, прикажете го менито од левата страна и потоа одете во делот за сметка.
  • Оттаму, треба да го видите табулаторот „Purchase History“.
  • Изберете ја опцијата „Set budget“ и внесете ја сумата што ви е пријатно да ја трошите на вашите апликации, музика, филмови, ТВ-емисии и е-книги за еден месец. Потоа притиснете „Save“. Вашиот буџет секогаш може да се прилагоди или отстрани целосно од истиот екран.

Како што забележува Google, поставувањето буџет всушност нема да стори ништо за да спречи купувања или претплати на вашата сметка на Google Play откако ќе ги надминете. Оваа одлика е наменета да биде лесна референца за следење на вашето трошење што можете да ја искористите; не спроведува тешки ограничувања како што можат родителските контроли на Family Link на Google. Една друга работа што треба да се знае е дека буџетите можете да ги поставувате само со користење на валутата на земјата каде што е поврзан вашиот профил на Google Play.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments