Како ќе се одвива продажбата на автомобили за 10 години?

Како ќе се одвива продажбата на автомобили за 10 години?

Во Европа и САД буквално сè може да се направи преку Интернет избор на модел и опрема земање заем и сл. Сè е пресметано платено со картичка и автомобилот може да се донесе во домот на клиентот. Современите технологии се развиваат со неверојатна брзина и постојано го менуваат животот на луѓето. Во повеќето економски развиени земји ширум светот автомобилите не се купуваат во традиционална смисла.

Повеќе од 90% од продажбата на автомобили се на кредит.Официјалните веб-страници не ја наведуваат цената на автомобилот бидејќи тој едноставно не е потребен. Нема да има повеќе продавачи. Сè повеќе производители на автомобили во различни земји ги заменуваат вообичаените продавачи а слична шема се користи во Нисан. Тие избра за една од своите продавници во Париз конкретно луѓе без искуство во продажба.Набавката се врши на Интернет а автомобилот се доставува дома. Ако не ви се допаѓа автомобилот што имате лесен избор  вратете го и заменете го со друг.

Затоа процесот на избор и купување во земји со развиени финансиски инструменти веќе се пренесува на Интернет. Вештачката интелигенција ќе помага при изборот на автомобил.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments