Калифорнија забранува продажба на нови автомобили со внатрешно согорување од 2035 година

Калифорнија забранува продажба на нови автомобили со внатрешно согорување од 2035 година

Гувернерот на Калифорнија забранува продажба на нови автомобили, но не и стари автомобили со мотори со внатрешно согорување (мотори со внатрешно согорување).

По нарачка, Гевин Newsусом, гувернерот на Калифорнија, забранува продажба на нови автомобили. Наредбата е дел од пакетот измени насочени кон намалување на емисиите на стакленички гасови. Доаѓа во време на пожари во Калифорнија. Новата уредба нема да им забрани на Калифорнија да поседуваат бензински возила. Тоа нема да влијае ниту на пазарот на користени автомобили. Тоа ќе важи само за продажба на нови возила во државата, објаснува Newsусом.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments