Канцелариите на Microsoft нема да се отворат до јануари 2021 година

Канцелариите на Microsoft нема да се отворат до јануари 2021 година

Мајкрософ не планира целосно да ги отвори канцелариите во САД барем најмалку јануари 2021 година.Мајкрософт“ го избрал 19 јануари 2021 година, како најраниот можен датум за неговите канцеларии во САД да бидат отворени за вработените.

Канцелариите на Мајкрософт  ќе се вратат во нормални операции само кога ќе бидат укинати повеќето ограничувања наметнати за време на појавата на COVID-19 и здравствените податоци сугерираат дека е безбедно да се вратат.

Мајкрософт ќе го прилагоди и ќе го врати датумот во јануари 2021 година како што треба како одговор на тековната пандемија.Гугл планира да ги задржи своите вработени јули 2021,вработените во Епл нема да се вратат во канцелариите до почетокот на следната година,вработените во Фејсбук ќе работат од дома до крајот на 2020 година, Амазон им дозволува на вработените да работат од дома до јануари 2021 година.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments