Казни за прекршоци и тоа на големо

Казни за прекршоци и тоа на големо

Учесниците во сообраќајот се должни да постапуваат во согласност со прописите за правилата на сообраќајот,со сообраќајните знаци поставени на патот и со знаците и наредбите што ги даваат униформираните полициски службеници. Исто така тие се должни да постапуваат во согласност со сообраќајните знаци поставени на патот и кога со тоа отстапуваат од прописите за правилата на сообраќајот.

За прекршоци на прекршоци може да им се изречат следниве санкции:глоба;опомена; престанок на важење на возачка дозвола;забрана на управување со моторно возило.

Ако решите возилото да го оставите само „пет минути“ додека од банкомат извадите пари,уплатите ливче во кладилница или само да купите нешто од трафиката може да ве чини казна.Во зависност од тоа каде сте се паркирале за „пет минути“ а бидете фатени од комуналните редари и нспекцијата, или полицијата казната може да биде и до 180 евра во денарска проивредност.

Контролите на Градскиот инспекторат ќе продолжат и во наредниот период на локации во сите општини во Скопје.Возачот,односно сопственикот на возилото не смее да запре или паркира возило.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments