Кина ангажираше повеќе од 100 специјалисти за TSMC

Кина ангажираше повеќе од 100 специјалисти за зголемување на производство

Кина продолжува да произведува поголем дел од мобилните уреди што ги користиме во нашиот секојдневен живот, без оглед на нивниот бренд.

Ова е сериозен извор на приходи за локалната економија, а владата планираше уште посериозни инвестиции во наредните години.

На пример, два проекти се веќе активни, насочени кон зајакнување на кинеското лидерство во хардвер и намалување на нивната зависност од надворешните добавувачи и партнери.

Според азискиот преглед на Nikkei, властите веќе ангажирале повеќе од 100 инженери и менаџери од TSMC.

Идејата се должи на нивното знаење и професионално искуство за поддршка на производството на процесори во земјата.

Водечки приоритет ќе биде производство на процесори со технологија 14nm и 12nm, што е за две или три генерации зад најновите процесори на TSMC.

TSMC се многу загрижени за загубата на клучните вработени, но не можат да се спротивстават на овие процеси, бидејќи условите што ги нудат кинеските компании се подобри.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments