Кина најавува дека нивните вакцини немаат висока стапка на заштита!

Гао Фу, раководител на кинескиот центар за контрола на болести, на прес-конференцијата јасно стави до знаење дека нивните вакцини немаат високи стапки на заштита. Гао Фу исто така привлече внимание на техниката за вакцинирање што ја користат западните земји.

Додека сите погледи беа насочени кон вакцините развиени за да се спротивстават на коронавирусот во голема мера, дојде изјава за вакцината што се користи во нашата земја со недели денес. Гао Фу, раководител на кинескиот државен центар за контрола на болести, во изјавата вели дека вакцините што ги развиле „немаат високи стапки на заштита“.

Говорејќи на прес-конференцијата, Гао Фу рече: „Сега официјално се проценува дали ќе користиме различни вакцини од различни технички линии за процесот на вакцинирање“. Освен тоа, официјалното лице не рече ништо за можните промени во стратегијата, но привлече внимание на техниката mRNA што се користи во вакцините BioNTech-Pfizer и Moderna.

Во раните фази на процесот на развој на вакцините, Кина не покажа интерес на западните земји за mRNA, нова техника и ги искористи традиционалните методи. Производствената вакцина „КороваВац“ во Синовац што се користи во нашата земја е произведена со методот на неактивен вирус, што е стара техника за производство на вакцини. Во оваа вакцина, вирусот што ја изгубил способноста да зарази се инјектира кај пациентот и пациентот има за цел да се имунизира.

„Секој треба да размисли за придобивките што вакцините од mRNA можат да му ги донесат на човештвото“, рече Гао Фу во својата последна изјава. Само затоа што веќе имаме неколку видови вакцини, не треба да го игнорираме ова и внимателно да го следиме “. Вакцините за mRNA што ги изразува, од друга страна, даваат имунитет со делумно вбризгување на генетскиот код произведен во лабораторијата во телото.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments