Kioxia работи на HLC и OLC 3D NAND меморија!

Веќе се спроведуваат истражувања за 6-битни (HLC) и 8-битни (OLC) флеш чипови, кои се далеку од денес.

Како што знаете, најдобрите SSD дискови што се користат денес користат TLC или QLC чипови. Kioxia, порано Toshiba Memory, беше првиот производител што даде изјави за 5 бита по ќелија PLC (ќелија на ниво на пента) 3D NAND мемории во 2019 година. Инженерите на компанијата сега потврдија дека работат на 3D NAND мемории со 6 бита по ќелија (HLC). Тие дури веруваат дека се можни чипови со 8 бита по ќелија (OLC).

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments