GOOGLE КОНЕЧНО ЈА ОЛЕСНУВА РАБОТАТА: Кога ќе ја видите нова опција, ќе се запрашате како досега сте можеле без неа!

Со него ќе биде полесно да купите апликации!

Продавницата на Google Play содржи „мал милион“ апликации, па не е изненадување што корисниците на телефони со Android понекогаш не можат да се најдат низ оваа продавница за апликации.

Иако постои начин за филтрирање апликации, Google е свесен дека овие опции не се доволни за да обезбедат целосно искуство кога некој оди на шопинг.

Затоа Google одлучи да воведе опција на оваа апликација што ќе споредува повеќе апликации одеднаш! Да речеме дека барате Интернет прелистувач и влеговте за да видите подетален опис на Opera Mini. Сега, покрај опцијата подолу Слични апликации, ќе можете да видите и други апликации од ист или сличен тип!

Со опцијата Спореди апликации, ќе можете да видите повеќе апликации од ист тип како и сите потребни податоци поврзани со тие апликации. Во моментов, Google Play Store прикажува слични апликации, но без подетални информации. Оваа паметна опција ќе ви овозможи да видите кои апликации имаат или немаат одредена карактеристика што ја барате. На пример, со апликациите за инстант пораки, ќе можете да споредувате криптирање, поддршка за видео повик и повеќе, додека за видео плеерите можете да видите дали е офлајн или офлајн и какви формати на видео поддржува и многу повеќе. друг

Оваа опција е моментално достапна во верзијата 22.4.28, и доколку ја имате оваа верзија, постои можност да не ја видите оваа одлика, бидејќи сè уште е во фаза на тестирање, и само индивидуалните корисници и само избраните апликации, како на пр. VLC плеер. Бидејќи сеуште е во фаза на тестирање, забележуваме дека само одредени корисници ја имаат оваа одлика и сè уште немаме добиено официјална потврда од Google кога оваа опција ќе биде објавена!

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments