Која апликација колку знае за нас? Whatsapp треба да го бараме со свеќа!

Со новиот договор за приватност на WhatsApp, подготвена е табела за да се види што знаат другите апликации за нас. Табелата подготвена од Clario вклучува какви информации собираат популарните апликации од нас.

Со новиот договор за приватност на WhatsApp, не само информациите што ги собра WhatsApp, туку и информациите собрани од други апликации беа прашање на љубопитност. Еве една студија на Clario.co која може да одговори на оваа љубопитност. Clario создаде графикон кој покажува која компанија и апликација собрале какви информации од нашиот телефон.

Во колоната за лични податоци на графиката подготвена од Кларио, е-пошта, име, возраст, пол, сексуална ориентација, брачен статус, раса, верско убедување, место на живеење, адреса на домот, статус на вработување, назив на работа, сопственост на домашно милениче, телефон број, телефонски број на фиксен телефон, модел на хоби, интереси, висина, тежина, роднини, моминско презиме на мајката, тековни работодавци, минати работодавци, информации за банкарска сметка, плата, социјален профил (пријатели, хоби, интереси), земја на раѓање, алергии и здравствени информации.

Очекувано Facebook се наоѓа на врвот на листата!

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments