Која ќе биде цената на iPhone 12 5G

Apple очекува подобрување на хардверот во iPhone 12

Сите верзии на iPhone 12 се очекува да поддржуваат 5G технологија и да понудат OLED дисплеи. Главната разлика помеѓу четирите модели ќе биде во големини, кои ќе бидат 5,1 “, два 6,1” паметни телефони и премија 6,7 “Макс верзија.

Apple очекува подобрување на хардверот во iPhone 12 да ги направи најуспешните паметни телефони во серијата досега. Популарниот аналитичар, Минг-Чи Куо, исто така откри колку ќе чинат 5G компонентите на четирите уреди.

Тој проценува дека Apple ќе плати околу 75 американски долари за поддршка на суб-6GHz 5G, при што цената достигнува 125 долари за модулите од 5G mmWave.

Apple се очекува да престане со производство на полначи 5W и 18W за да ја зголеми продажбата на новиот полнач од 20W.

Минг-Чи Куо исто така ја потврдува вистината на изјавата дека потрошувачите ќе мора да го купат како посебен додаток и нема да бидат дел од официјалниот пакет на iPhone 12.

Цените на паметните телефони ќе варираат помеѓу 699 и 1449 долари. Премиерата на iPhone 12 ќе им овозможи на потрошувачите уште поголема разновидност на 5G смартфони на пазарот на крајот на годината.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments