Компанијата што обезбеди светски печатени штитови за лице на светот

Компанијата што обезбеди светски печатени штитови за лице на светот

Бидејќи бројките на случаи на СОВИД-19 се зголемија на почетокот на пандемијата, здравствените работници ширум светот се загрижени дека нема да ја потрошат личната заштитна опрема (ППЕ).Брзо решија дека сакаат да обезбедат планот за заштитни средства на лицата,бидејќи тие се лесни за производство и имаат мала шанса за грешка.

Prusa Research во моментов продава 3Д принтери во повеќе од 130 земји. Дизајнот на компанијата беше преземен повеќе од 250.000 пати и беше користен од компании, вклучувајќи производители на автомобили Форд и Мерцедес-Бенз. Прус печати и донираше повеќе од 200.000 штитови само во Чешка.

Coronavirus virus outbreak and coronaviruses influenza background as dangerous flu strain cases as a pandemic medical health risk concept with disease cells as a 3D render (Coronavirus virus outbreak and coronaviruses influenza background as dangerous

Процесот на префрлување на своите 3Д принтери за производство на штитови за лице, наместо дизајнерски столици, беше неговиот најголем предизвик треба да го спасиме ланецот на снабдувачи или залихите на земјите?  

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments