Whatsapp ќе овозможи компресија на датотеки!

WhatsApp ќе овозможи да се одредува квалитетот на фотографиите и видеата со својата нова опција за компресија на податоци.

WhatsApp работи на нова опција што ќе им овозможи на корисниците да испраќаат слики со нивно компресирање со различни поставки за квалитет. Новата опција е сè уште во развој и не е овозможена дури и за бета-тестерите.

Ова значи дека нема да ја видиме одликата во бета верзијата на WhatsApp, која е веќе објавена и вклучува поддршка за повеќе уреди. На одликата што се работи, покрај поставките за квалитетот на фотографијата, може да им се овозможи и на корисниците да испраќаат видеа на WhatsApp со минимална компресија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments