Корисниците на Android ќе можат да споделуваат апликации

Ќе можат да споделуваат апликации со други уреди на Google Play

Google подготвува неколку интересни промени што ќе го променат изгледот на онлајн продавницата за апликации за Android.

Следниот дел од Google Play што ќе се ажурира е My Apps кој наскоро ќе се вика Manage Apps & Device.Тестовите веќе се во тек со функционалноста „Peer-to-Peer“ во онлајн продавницата.

Активирањето на Mаnage Apps & Device ќе се изврши од лентата за навигација или со долго притискање на иконата на Google Play од почетниот екран на паметните телефони.

На врвот ќе има две главни картички за навигација: “Преглед” и “Управување”. Првиот дел ќе го прикаже достапниот слободен простор и ажурирањата што може да ги инсталирате од Google Play.

Содржината во „Управувај“ ќе ви ги прикаже сите преземени апликации и ажурирања за нив, со посебен дел за игри.

Ажурираниот дизајн е тестиран најмалку неколку месеци, но сè уште не знаеме кога ќе биде официјалната премиера.

Сопствениците на паметни телефони со Android ќе имаат пристап до друга нова опција.

Сега ќе биде додадена трета опција за споделување. На овој начин ќе може да се споделуваат апликации со уреди што ни се блиски.

Во овој случај, ќе треба да му дадеме дозвола на Google Play да ја користи локацијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments